dimanche 20 mars 2011

makaróninap

Esetleg írok arról is, hogy miket csinálok. Ma például volt a Journée du Macaron, a macaron az egy kis süti (ld. lejjebb), nagyon édes, különböző ízekben van (pl. csokis-májas, mentás-zöldborsós - ez nem vicc! de van konszolidált csokoládés, karamellás, vaníliás stb. is), na és ma lehetett ingyér' kapni. Három darabot. Minden üzletben (hét van)! :D Persze nem mentünk el mind a hétbe, csak háromban voltunk, de ez is felülmúlja az eddigi összes macaronfogyasztásomat. :P Amúgy ez azért volt, mert a Williams-szindrómás gyerekeknek gyűjtöttek, vagyis elvileg ingyér volt a süti, de nem nagyon örültek a boltban, ha nem adtunk legalább egy kis aprót. Tekintve, hogy egy db macaron amúgy kb. 2 euró, még így is megérte (én összesen 70 centet adtam, vagyis ha úgy vesszük, kb. 8 centért vettem minden macaront). Van közte jázmin- meg rózsaízű, pisztáciás, feketeribizlis, karamellás, csokis... Isteniek! Öt még megvan. :) Sajnos eltenni nem lehet őket, így is teljesen összenyomódtak a táskámban. 








Tegnap meg a Musée du Quai Branlyban voltunk, ahol afrikai, ázsiai, meg dél- és közép-amerikai népek tárgyai vannak kiállítva, ami mindebben a kuriózum, hogy nagy részük 19-20. századi, mégis olyanok, mintha sokkal régebbiek lennének. Jó volt, vissza kéne még menni, sajnos hatalmas volt a tömeg. Ja, és baromira nem szeretem a félhomályt. Lehet, hogy ettől hatásosabb lesz egy etióp festmény, de két órán keresztül nem látni rendesen nem vicces. Amúgy ma a Jardin des Tuileries-ben is voltunk, és rengetegen voltak - itt a tavasz. :))) Ja, a többesszám ebben a bejegyzésben Katára és Holira vonatkozott (meg Evára, de ő csak ma volt velünk)!

Suli: az apollinaire-es exposét leadtam hétfőn, eddig semmi visszajelzés. Kedden írom az első zh-mat, konkrétan a főnévből (az Usages des grammaires órámra), annyira nagyon nem aggódom. A Pasasnál gyakorlatilag befejeztük Balzacot, most Dumas (Antony) következik, el kéne olvasni. Vagyok így még egy pár másik könyvvel... :P Ezen kívül semmi érdemleges. :)

1 commentaire:

  1. Többet kéne múzeumba járnod, és akkor hozzávakondulnál a manapság általánosan trendi félhomályhoz v. inkább sötétséghez. Tényleg baromi zavaró, de állítólag a műtárgyvédelem követelménye, és még gazdaságos is - a múzeumoknak és a velük szövetséges optikusoknak.:)

    RépondreSupprimer